Incassoservice voor de rijschool

Als deelnemer van de Stichting Rijschool Belang kunt u gebruik maken van de incasso ondersteuning; u hoeft zelf geen deurwaarder of incassobureau te zoeken, dit scheelt tijd en geld. Deze service is een initiatief van Blaak Verzekeringen en de Rechtswinkel voor Ondernemers.

Hoe werkt het ?

Via deze site kunt u de vordering rechtstreeks bij het incassobureau indienen. Zodra uw zaak in behandeling is genomen, sturen zij een WIK (Wet Incasso Kosten) brief aan de debiteur. De kosten hiervan zijn € 10 exclusief btw. Deze kosten kunt u besparen door zelf een WIK brief aan uw debiteur te sturen, zie hier de voorbeeldbrief. Mocht de debiteur niet op deze WIK brief reageren of tot betaling over zijn gegaan, dan stuurt het Incasso Bureau de debiteur de eerste aanmaning. Bij geen reactie of betaling volgen er nog 2 aanmaningen en zo nodig neemt het Incassobureau telefonisch contact op met de debiteur.

 

Hierna volgt een verhaalbaarheidscheck t.w.v. € 3,50.  Dit traject neemt ongeveer 6 weken in beslag.
Aan de hand van de verhaalbaarheidscheck zult u een advies “sluiten” of “dagvaarden” krijgen.

 

Door onderaan het formulier in te vullen kunt u direct uw incassoprobleem online uit handen geven aan het Incassobureau.

opmaatincasso_300x200
Incasso beleid OpMaat voor SRB Erkende Rijscholen

Wanbetalers, laatbetalers. Elke ondernemer heeft er wel eens mee te maken. Het sturen van een brief alleen is vaak niet voldoende om debiteuren aan te sporen alsnog te betalen. Een duidelijk incassobeleid bespaart u veel tijd, ergernis en geld. OpMaat Incasso verzorgt dit voor u. Wij sturen niet alleen brieven, maar kiezen bewust voor persoonlijk telefonisch contact met uw debiteuren. Dus geen onpersoonlijke belcomputers of sms-services.

Daarbij verliezen we niet uit het oog dat de gekozen procedures dienen aan te sluiten bij uw bedrijfsfilosofie.

Voordelen

De voordelen van de incasso service van OpMaat Incasso zijn:

  • online voortgangsinformatie
  • wekelijkse afdracht van gelden
  • speciale aandacht voor het incasseren van rente en kosten
  • een vaste contactpersoon
  • in geval van overdracht aan deurwaarder: kostenmaximering
  • no cure, no pay
  • zowel in binnen- als buitenland actief
  • geen 9-tot-5 mentaliteit: wij bellen desgewenst ook in de avonduren of in het weekend